Zondags brunch met een gepocheerd eitje en gebakken tomaatjes

Goedemorgen deze zondag ochtend! Vandaag heb ik heerlijk recept ter inspiratie: Brood met een gepocheerd eitje en gebakken tomaatjes. En daarbij nog een beetje avocado. Zelf eet ik dit het liefste als ik trek heb in een stevig ontbijt of een lekkere hartige lunch. Het recept is erg eenvoudig en je kan het naar eigen inzicht uitbreiden. En pocheren is echt helemaal niet moeilijk sinds ik de truc van Jamie Oliver gebruik!

Recept Zondags Brunch met een gepocheerd eitje

img_6796

img_6794

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • halve avocado
  • 1 of 2 boterhammen
  • 5 cherry tomaatjes
  • optioneel: geitenkaas en verse basilicum

Bereiding:

  1. Pocheer het ei in een pan met kokend water. Bekleed een klein bakje met plastic folie en doe daar een ei in. Vouw het plastic folie dicht en maak er aan de bovenkant een knoop in. Leg het ei voorzichtig in de pan met kokend water. Pocheer het ei ongeveer 4 minuten.
  2. Snijd de tomaatjes door midden en de avocado in stukjes.
  3. Bak de tomaatjes 2 minuutjes in een koekenpan.
  4. Leg brood op je bord, besmeer eventueel met geitenkaas. Leg het gepocheerde ei er boven op. Schep de tomaatjes erbij en voeg ook de avocado toe. Breng op smaak met peper en zout. Tot slot kan je voor wat extra smaak een paar blaadjes verse basilicum toevoegen.

Eet smakelijk!

Wil je meer inspiratie of starten met 30 dagen clean eten?
Neem een kijkje bij het inkijkexemplaar van het EETCLEAN MAANDMENU 

In januari ontvang je maar liefst €10,- korting! Van €29,95 nu tijdelijk voor slechts €19,95

eetclean_30_dagen_clean_eten_cover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015. Created by Eetclean Powered by WordPress.