7x Gezonde Lunch op het werk

Wat eet je bij de lunch? Een vraag die ik vaak hoor. Vandaag deel ik 7x mijn gezonde lunch op het werk.

Een persoonlijke foto verslag, met recepten van mijn lunch. Dit geeft jullie een inkijkje in mijn eigen lunchbakjes. Sinds ik moeder ben, komt mealpreppen er ècht niet altijd meer van. Daarom ook lunch recepten die ik eet als ik haast heb. Het gebeurt regelmatig dat ik ’s ochtends nog even snel een lunch in elkaar flans.

Ik hoop je te inspireren met nieuwe recepten voor je eigen lunch. Heb jij favoriete lunch gerechten die we niet mogen missen? Deel het in een reactie onder dit bericht. Ik ben erg nieuwsgierig!

7x Gezonde Lunch op het werk

1. Couscous salade. Absoluut mijn echte nummer 1! Geen inspiratie? Negen van de tien keer maak ik deze couscous salade. De couscous hoeft maar even in heet water te wellen en daarna kan je groente naar smaak toevoegen.Salade gezonde lunch op het werk

2. Als ik tijd maak om mijn lunch voor te bereiden dan ziet het er zo uit. Dit is voor 2 dagen en heel eenvoudig te maken. De zoete aardappel en zalm komen uit de oven. Dit combineer ik met gestoomde broccoli. Hier staat het recept van de zoete aardappel uit de oven.

Salade gezonde lunch op het werk mealprep

3. Mijn Macro bowl van restjes. Ik combineer de restjes van ons avondeten of lunch met extra groente en een gekookt ei. Het is handig om altijd extra rijst of aardappelen te koken. Vooral als mealpreppen niet je ding is! Een voorraadje gekookte eieren is ook een aanrader. 

Salade 7x gezonde lunch op het werk recept4. Snelle quinoa salade met paprika, bieten en rucola. Sommige groenten zijn altijd handig om in huis te hebben, zo ook paprika, rucola en gekookte bieten. Je verwerkt ze eenvoudig in een snelle salade. Het is weinig snij werk. Alleen de quinoa koken kost iets meer tijd. Het recept van de salade vind je hier.

sinaas appel bieten salade

5. Zonder mealprep moet je soms erg creatief zijn. Toen ik deze lunch bedacht leek het me erg lekker. Helaas viel qua smaak een beetje tegen, ja dat gebeurt mij ook hoor! Ik nam restjes bloemkool. Met gerookte zalm en maakte snel nog een erwtenspread.

Salade gezonde lunch op het werk 2

6. Heel veel haast? Niets gemaakt? Soms zit er niets anders op dan snel een soepje uit de vriezer te halen. Bij ah to go haalde ik nog een speltbroodje. Tip: als je de soep niet kan, of wilt opwarmen in de magnetron, maak hem extra dik voor je hem invriest. Zo kan je er nog heet water bij doen, waardoor de soep een stuk minder koud zal zijn. 

soep gezonde lunch op het werk

7. Tot slot eet ik graag zuurdesembrood met een zelfgemaakte eiersalade als lunch. Mijn favorieten zijn de avocado ei salade en de tomaat ei salade.  Als ik de kans heb rooster ik het brood lichtjes. 

eiersalade Salade gezonde lunch op het werk

Dit waren mijn 7x gezonde lunch recepten op het werk. Wil je meer inspiratie? Of starten met 30 dagen clean eten?

Neem eens een kijkje bij:

Of neem een kijkje bij het inkijkexemplaar van het EETCLEAN MAANDMENU 

eetclean_30_dagen_clean_eten_cover

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.