Amandelmelk zelf maken goedkoop en snel

Amandelmelk zelf maken

Vandaag geef ik je een goedkope en snelle tip om in minder dan 2 minuten je eigen amandelmelk te maken. Het is zo eenvoudig dat ik het geen recept maar tip noem. 🙂

Veel recepten hier op de site bevatten amandelmelk. Uit gemak gebruikte ik altijd de supermarkt variant. Deze zijn eigenlijk niet zo clean. Toch nam ik nooit de moeite om zelf amandelmelk te maken.

Een zak ongebrande amandelen is vrij prijzig en je betaald vaak rond de 20 euro per kilo. Om zelf amandelmelk te maken moet je ze eerst weken, dan blenden en vervolgens nog zeven. Ik heb het ooit eens geprobeerd maar vond het eerlijk gezegd echt een gedoe. Gelukkig heb ik daar nu de perfecte oplossing voor. Ook geschikt voor mensen met een druk leven en een laag budget.

Wil jij weten hoe je snel en goedkoop amandelmelk kan maken ?

Het geheim voor een snelle clean amandelmelk

Mijn geheim is geen amandelen te gebruiken maar amandelpasta. Dit zijn gemalen amandelen, het is een smeuïge vette pasta. Net als pindapasta bestaat het voor 100% uit noten en geen andere toevoegingen.* Kies bij voorkeur de rauwe (bruine) variant van de amandelen.

Hoe maak je zelf snel je eigen amandelmelk?

Neem 2 flinke eetlepels (40 gram) amandelpasta en doe deze samen met 1 liter water in een blender. Zet deze aan tot het goed gemengd is. Gebruik de amandelmelk direct of bewaar tot 2 dagen in een schone afgesloten fles in de koelkast.

Simpel toch? Je kan de amandelmelk gebruiken in je havermout, smoothies, in pannenkoeken en heel veel andere tussendoortjes en snacks.

amandelmelk zelf maken

Waar koop je amandelpasta?
Bij ekoplaza, natuurwinkels en de tuinen, maar het is ook online eenvoudig te bestellen. Google is your best friend. Ik betaalde voor een potje van 350 gram 9,95. Dit zeker niet goedkoop maar om amandelmelk te maken wel voordeliger dan losse amandelen. Zie ook mijn berekening hieronder.

Recepten voor amandelmelk op basis van noten nemen 250 gram noten voor 1 liter amandelmelk. Je betaald dan gemiddeld 5 euro voor een liter. Dat vind ik echt duur! Met de amandelpasta betaal je slechts € 1,14 per liter! Dit ook nog goedkoper dan de amandelmelk uit de supermarkt. De prijzen in de super variëren van 1,49 tot 2,99.

Amandel melk zelf maken

De berekening nog even:

1 pot amandelpasta 350 gram €9,95
1 liter amandelmelk bevat 40 gram amandelpasta.
Je kan 350/40 = 8,75 porties met een potje maken, dit is 8,75 liter.
€9,95 /8,75 = 1,137 afgerond ben je dan €1,14 kwijt per liter zelfgemaakte amandelmelk op basis van amandelpasta.

* Pindapasta is niet hetzelfde als pindakaas! Pindakaas bevat vaak naast pinda’s ook verschillende toegevoegde plantaardige olieën, dextrose en zout.

Vond je dit een leuke tip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.