Bananenchips en appelchips maken zonder suiker

In onze nieuwe tuin staat een appelboom met kleine appeltjes. Nu hebben we er zoveel van dat ik besloot om eens appelchips te maken. Het huis rook heerlijk naar appel! Toen ze klaar waren zijn ze heel snel door ons opgegeten. Van klussen krijg je namelijk wel trek. Na het succes van de appelchips vroeg ik me af of dit net zo gemakkelijk met bananen gaat. En ook dat was lekker, net iets zoeter en daardoor onze favoriet. Het recept is heel simpel en ook de voorbereiding kost je weinig tijd. Wel moet je even geduld hebben afhankelijk van je oven heb je zeker 90 min tot 2 uur nodig.

Helemaal super hard of krokant zoals je bananenchips in de winkel koopt is mij nog niet helemaal gelukt. Mocht je tips hebben laat dan een reactie achter onder op deze pagina. Misschien nog meer geduld en nog langer in de oven. Niettemin smaakt het lekker en ruikt je huis heerlijk! Lees verder voor het super eenvoudige recept.

appels uit de tuin eetclean.nl

Wat heb je nodig?

– 4 kleine appels of twee rijpe bananen
– 1/2 eetl. Citroensap
– 1/2 eetl. Water
– Kaneel
– Bakpapier

www.eetclean.nl appelchips zelf maken zonder suiker

Hoe maak je het?

Appelchips:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Indien je appelchips maakt kan je het klokhuis er eerst uitsnijden met een appelboor. Zelf heb ik dit overigens achterwege gelaten. Vervolgens snijd je met een mandoline, keukenmachine of mes de appel in zeer dunne plakken. Leg de plakjes appel op een bakplaat met bakpapier. Meng in een glas 1/2 eetlepel water met 1/2 eetlepel citroensap. Smeer met een kwastje de appeltjes aan beide zijde in. Niet te nat maken. Vervolgens strooi je kaneel naar smaak over de appeltjes. Bak ze in de oven gedurende 120 min. Je kan ze halverwege even omdraaien, zelf ben ik dat vergeten en kwamen ze er ook prima uit.

Even afkoelen en dan lekker op smikkelen!

 

Bananen chips zelf maken zonder suiker eetclean.nl

Bananenchips:

1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg op een bakplaat een bakpapiertje. Snijd de banaan in dunne plakjes van een paar mm.
2. Meng in een glas 1/2 eetlepel water met 1/2 eetlepel citroensap. Smeer hiermee de banaan met een kwastje in.
Strooi er kaneel over en draai daarna de plakjes om. Smeer nu ook de andere kant in met citroenwater en strooi de kaneel erover. Indien je nog citroenwater overhoudt hoef je dit niet op te maken, anders wordt het te nat.
3. Zet de bananenchips voor 90 min in de oven, draai dan de plakjes om en bak nog eens 30 minuten.

Even afkoelen en dan lekker op smikkelen!

Tip: Met een dun aardappelschil mesje kan je de plakjes eenvoudiger omdraaien.

 

Bananen chips zelf maken eetclean

Ik vind het leuk om jouw creatie terug te zien op social media. Vergeet niet om mij te taggen!

@emmyeetclean (Instagram) of @eetclean (Facebook)

Wil je meer inspiratie of starten met 30 dagen clean eten?

Neem een kijkje bij het inkijkexemplaar van het EETCLEAN MAANDMENU 

eetclean_30_dagen_clean_eten_cover

5 Comments

Laat een bericht achter!
    • Hoi Ilse, De chips wordt snel zacht dus ik zou het binnen 2 dagen op eten 🙂 Wij redden dat overigens nooit, het is direct op 🙂

  • Bij mij is het goed gelukt, ik had geen citroensap maar ze zijn toch super lekker. Kindjes smullen er volop van.

  • Lekker!
    De reden dat je bananen zachter blijven dan die je koopt in de winkel is omdat de gekochte voor het drogen met suikerwater besproeid worden ?
    Zelf gemaakt is dus veel beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.