Zelf gezonde Bounty’s maken
Bounty’s! Ohw wat ben ik altijd dol op de combinatie van kokos en chocolade. Jij ook?
Helaas bevat de bounty uit de supermarkt nog veel andere toevoegingen dan kokos en chocolade, zie de ingrediënten hier onder.
Lactose, Botervet, Gedemineraliseerde weipoeder verkregen mbv dierlijk stremsel,
Glycerol (E422), Zout, Aroma
Zoveel toevoegingen, dat kunnen we ook makkelijk zelf maken, met maar 3 ingrediënten!
Lees verder voor het recept van deze gezonde bounty’s
Wat heb je nodig? (voor 2 bounty’s)
- 1 Banaan
- 1-2 eetl geraspte Kokos
- 30g Pure chocolade (72% cacao of meer)
Prak de banaan fijn en meng de kokos door de banaan. Je kan ook meer kokos toevoegen indien je dat lekker vindt.
Vorm er met je handen bounty repen van, indien je een geschikte vorm hebt kun je die ook gebruiken.
Leg ze voor een uurtje (of langer) in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie en haal de bevroren bounty’s uit de vriezer. Dip ze in de gesmolten chocolade en leg op een bakpapier. Wanneer je alle bounty’s door de chocolade hebt gehaald leg je het nog even in de vriezer tot de chocolade hard is. Je kan deze voor 2 weken bewaren. Maar bij mij zijn ze binnen 2 dagen op 🙂
Hallo,
Vandaag heb ik voor het eerst de ice-bounty’s gemaakt. Ze liggen nu in de vriezer. Kan je ze gelijk uit de vriezer eten of moet je ze er eerst uithalen en even laten staan?
Groetjes,
Inge
Beste Inge,
Leuk dat je ze gemaakt hebt! Ze zijn echt lekker! Ik haal ze uit de vriezer en laat ze enkele minuutjes op kamertemperatuur komen. Dan eet het wat makkelijker. Laat ze niet te lang staan anders worden ze erg zacht. Smakelijk!
[…] Wil je het recept van Emmy ook even bekijken klik dan hier […]
hoeveel calorieën bevat een bounty ongeveer?
Zelf tel ik in principe geen calorieën dus ik zou het niet weten, ik schreef daar laatst ook een blog over: http://www.eetclean.nl/calorieen-tellen-wel-of-juist-niet/ Indien je de hoeveelheid calorieën van een recept toch graag wilt weten kan je dit eenvoudig bekijken op myfitnesspal.com.
Bij mij is de chocola gelijk zacht en kleverig (niet lekker knapperig hard zoals bij een ‘winkel’ bounty), enig idee hoe dit kan? Ze zijn.nu hierdoor helaas niet zo lekker ?