Zelf gezonde Bounty’s maken

Bounty’s! Ohw wat ben ik altijd dol op de combinatie van kokos en chocolade. Jij ook?
Helaas bevat de bounty uit de supermarkt nog veel andere toevoegingen dan kokos en chocolade, zie de ingrediënten hier onder.

 Suiker, Kokos, Glucosesiroop, Cacaoboter, Magere melkpoeder, Cacaomassa, Mono- en diglyceriden van vetzuren (E471), Sojalecithine (E322 uit soja),
Lactose, Botervet, Gedemineraliseerde weipoeder verkregen mbv dierlijk stremsel,
Glycerol (E422), Zout, Aroma 

Zoveel toevoegingen, dat kunnen we ook makkelijk zelf maken, met maar 3 ingrediënten!

Lees verder voor het recept van deze gezonde bounty’s

Wat heb je nodig? (voor 2 bounty’s)

  • 1 Banaan
  • 1-2 eetl geraspte Kokos
  • 30g Pure chocolade (72% cacao of meer)

Prak de banaan fijn en meng de kokos door de banaan. Je kan ook meer kokos toevoegen indien je dat lekker vindt.
Vorm er met je handen bounty repen van, indien je een geschikte vorm hebt kun je die ook gebruiken.
Leg ze voor een uurtje (of langer) in de vriezer. 

Smelt de chocolade au bain-marie en haal de bevroren bounty’s uit de vriezer. Dip ze in de gesmolten chocolade en leg op een bakpapier. Wanneer je alle bounty’s door de chocolade hebt gehaald leg je het nog even in de vriezer tot de chocolade hard is. Je kan deze voor 2 weken bewaren. Maar bij mij zijn ze binnen 2 dagen op 🙂

6 Comments

Laat een bericht achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.