Cake met kokosmeel..Het Recept van..Puur Suzanne

Vandaag in deze rubriek het recept van Puur Suzanne: cake met kokosmeel. Toevallig had ik nog een halve pot met kokosmeel in huis en besloot ik haar recept direct te proberen. Hij smaakt lekker en is een perfect voedzaam tussendoortje.

Nog niet bekend met kokosmeel? In mijn eet clean koekjes recept leg ik uit wat kokosmeel precies is. En ook lees je daar waarom het zo gezond is en waar je het kan kopen. Kokosmeel lijkt erg duur als je het vergelijkt met bijvoorbeeld spelt of tarwemeel. Maar wat je misschien niet weet is het feit dat je van kokosmeel veel minder nodig hebt. Inplaats van 250 gram meel heb je van de kokos variant slecht 70 gram nodig! Onderaan dit bericht zie je nog andere recepten met kokosmeel.

Zoals vaker heb ik ook dit recept iets aangepast naar eigen smaak. Ik heb de blauwe bessen vervangen voor frambozen. Verder heb ik lijnzaad, kokosvlokken en pompoenpitten toegevoegd. Het snufje zout en de vanille heb ik achterwege gelaten, maar je kan dit natuurlijk wel toevoegen.

Iedere eerste woensdag van de maand deel ik het Recept van…

Recepten die eerder verschenen in deze rubriek:

Lees snel verder voor het recept van deze cake met kokosmeel en frambozen.

Het originele recept van Puur Suzanne lees je hier.

Recept Cake met Kokosmeel en frambozen

Ingrediënten:

  • 65 g kokosmeel (echt meel!)
  • 4 rijpe bananen
  • 3 eetl. kokosolie
  • 3 eieren
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl. baking soda
  • 100 g frambozen
  • 2 eetl. lijnzaad (optioneel)
  • handje kokosvlokken (optioneel)
  • 4 eetl. pompoenpitten (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in het cakeblik of bakvorm bakpapier. Het makkelijkste is om eerst een prop van het bakpapier te maken en deze onder de kraan vochtig te maken. Voorzichtig uit elkaar halen en het bakpapier blijft makkelijker in je cakeblik liggen. Als ik dit niet doe springt het papier er altijd uit.
  2. Meng het koksmeel met de baking soda.
  3. Prak de bananen fijn en doe deze in een aparte kom. Voeg daar citroensap en kokosolie toe. Doe nu ook de eieren erbij en mix dit tot een egaal beslag. Gebruik een handmixer.
  4. Doe het kokosmeel bij de banaan en ei mix en roer dit nog even door tot een egaal beslag.
  5. Schep de frambozen, pompoenpitten, lijnzaad en kokosvlokken er door.
  6. Giet of schep het cake beslag in je cakevorm en bak deze in 55 min bruin.

Tip van Puur Suzanne: ‘Laat de cake goed afkoelen voor je hem uit het blik haalt. Het kan zijn dat de cake nog wat nattig is. Leg de cake nog even op een bord om goed af te koelen.’

Eet smakelijk!

Heb je nog kokosmeel over en zoek je nog een ander recept probeer dan ook eens:

Kokos pannenkoek eet clean ontbijt met fruit

http://www.eetclean.nl/glutenvrije-kokos-pannenkoekjes/ Glutenvrije Kokos pannenkoekjes met fruit

Kokoskoekjes1

Eetclean Koekjes

kokos cake eetclean.nl

Kokoscake

Havermoutcake met frambozen en bessen

Havermoutcake met frambozen en bessen

Glutenvrije chocolade mug cake eetclean

Glutenvrije chocolade mug cake

2 Comments

Laat een bericht achter!
  • Blijft de cake bij jou ook ‘nattig’ na afkoelen? Hij is op zich lekker zoet maar wel erg zompig (niet dat mijn zoontje daar problemen mee heeft ?). We hebben de cake samen gemaakt, was heel.gezellig ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.