Chocolade Granola

Chocolade Granola is de perfecte toevoeging voor je yoghurt, kwark of havermout! Ik ben dol op chocolade en dit recept maak ik dan ook regelmatig. Met het recept van deze chocolade granola heb je een voedzame voorraad zelfgemaakte granola. Het leuke van granola is dat je eenvoudig kan variëren met de ingrediënten. Zo heeft de granola uit mijn Eetclean Kookboek weer een hele andere smaak dan deze chocolade variant. Voor de basis gebruik ik altijd een mix van granen zoals havermout, speltvlokken, boekweit etc. Vervolgens vul je deze aan met extra’s, voor variatie tips kijk even onderaan deze pagina. Ook kan je de granola eenvoudig Glutenvrij maken door speltvlokken te vervangen voor boekweitvlokken.

De voorbereiding kost slechts 5 minuten, vervolgens leg je de granola in de oven en wacht je op de heerlijke geur die door je huis verspreid 🙂

Chocolade granola recept eetclean.nl

Recept Chocolade Granola

Wat heb je nodig?

  • 100g havermout
  • 100g gerst-, spelt- of boekweit* vlokken
  • 10- 15 gr rauwe cacao (2-3 eetl)
  • 1 eetl kaneel
  • 30g gesmolten kokosolie
  • 50g honing (of agave voor een vegan variant)
  • 40 g gehakte amandelen (ongebrand en ongezouten)
  • 60 g gedroogde cranberry’s (of rozijnen)
  • optioneel: 20g cacao nibs, 15 g kokos

*Boekweit vlokken zijn glutenvrij

chocolade granola zelf maken in de oven eetclean.nl

close up chocolade granola gezond recept eet clean

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de over voor op 160 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de cranberry’s, kokosrasp en cacao nibs, door elkaar.
  2. Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier. Zet dit voor 15-25 minuten in de oven (tijd kan per oven verschillen). Tussendoor regelmatig even doorheen roeren, door de cacao kan het sneller verbranden.
  3. Haal de granola uit de oven en voeg tot slot de kokos, cranberry’s en cacao nibs toe. Goed door elkaar mengen en af laten koelen.
  4. Schep de chocolade granola in een glazen pot om deze te bewaren. Blijft zeker 1 maand goed.

Eet Smakelijk!

Tip: Je kunt met de ingrediënten eenvoudig variëren, misschien vind je rozijnen lekkerder, of ben je dol op andere noten. Voel je vrij om hier mee te experimenteren.

Enkele opties zijn:

  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • lijnzaad
  • ongebrande ongezouten noten zoals walnoten, pecannoten, pistachenoten etc
  • rozijnen, gojibessen, etc

 

recept om zelf chocolade granola maken eetclean.nl

Eén reactie

Laat een bericht achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.