Eet clean Gezonde Wafels een super simpel recept!

Gezonde wafels

Yes! Vandaag deel ik eindelijk mijn favoriete wafel recept. Ik heb het beste wafel recept gevonden! Het was best een zoektocht. 😉
Vier maanden geleden vroeg ik jullie al op Instagram om raad. Welk wafel recept vinden jullie het lekkerste? Ik kreeg veel reacties met tips en verschillende recepten. Na het proberen van al deze wafel recepten deel ik nu mijn favoriet.  🙂

Het lekkerste recept was toch echt het ‘havermout pannenkoeken’ recept uit mijn eigen Eetclean Kookboek. Dit heb ik een klein beetje aangepast voor de beste wafels. EDIT 9-5-2016 Je kan deze wafels ook zonder ei maken 🙂 Afgelopen weekend maakte ik ze per ongeluk zonder ei en dat smaakte ook echt lekker!

Emmyeetclean op instagram

 

Recept Gezonde Wafels

Voor 2 wafels

Ingrediënten:

 • 50 g Havermout meel (maal in een blender havermout tot meel)
 • 1 ei (optioneel)
 • 1 banaan
 • 100 ml ongezoete amandelmelk (of andere melk naar keuze)
 • 1/2 theel. bakpoeder

Eetclean wafel recept met yoghurt en kersen.

Hoe maak je de gezonde wafels?

 1. Verwarm je wafelijzer. Indien nodig kan je deze met wat (kokos)olie invetten.
 2. Meng met een staafmixer alle ingrediënten tot een dik beslag.
  Heb je geen staafmixer? Prak dan de banaan eerst fijn en mix met een garde of handmixer alles tot een beslag.
 3. Schenk het beslag in je wafelijzer en wacht nu geduldig. Ieder wafelijzer is anders. Ik gebruik deze. En bij mij is de baktijd absoluut langer dan in de handleiding beschreven staat. Ik wacht zeker 5 minuten en kijk dan even of de wafels al gaar zijn. Vaak laat ik ze dan nog even staan. Hoelang je de wafels exact moet bakken kan ik dus lastig aangeven. Dit is geheel afhankelijk van het apparaat. Zo zijn er ook wafelijzers die dunne wafels maken. De baktijd is kan dan korter zijn.

Tip: Eet de wafels als ontbijt of tussendoortje, samen met vers fruit en yoghurt.

Tip: Wil je graag vegan wafels maak ze dan zonder ei!

IMG_3403

 

 

 

19 Comments

Laat een bericht achter!
 • Een gezond en lekker recept. Ik heb ze gegeten in combinatie met aardbeien Gelukkig heb ik nog wat beslag en aardbeien over ?

  • Leuk dat je ze hebt gemaakt en laat weten hoe je ze vond! Lekker zijn ze he, helemaal met de aardbeien erbij!

  • Ze horen niet zompig te zijn hoor. Ze moeten vrij lang in het ijzer. Volgende keer misschien wat meer meel toevoegen.

 • Ik vergat de melk helemaal. Ik had het recept verdubbeld en de wafels waren zonder melk dus hartstikke goed. Ik heb een wafelijzer voor dunne wafels.

 • Sorry om het te moeten zeggen, maar dit recept is dus een totale ramp. Het is plakkerig, het worden geen wafels en het blijft plakken aan mijn wafelijzer.

 • Hmm eerste keer dat ik waffels maakte dit recept is super eerste 2 waren een beetje plakkerig (eigen fout wist niet hoelang ze moesten bakken) de 2 laatsten iets langer laten bakken waren goed gelukt erg lekker met een fruitsausje (zomerfruit (diepvries van de appie) verwarmen en over je wafels gieten hmm lekker als lunch 😉 thnx voor dit overheerlijke recept blijf dit blog volgen…

 • Ik heb vanochtend driekwartier mijn wafeleizer staan schoonmaken omdat het beslag heel erg plakte. Heb jij het recept zelf wel überhaupt uitgeprobeerd zonder ei?

  • Balen dat het niet lukte! Ik heb het inderdaad bij toeval zo gemaakt omdat ik het ei vergeten was. Vandaar dat ik het er wel bij gezet heb. Zonder zelf te proberen komt het niet op mijn site 🙂 Heb je het wel ingevet? Meeste wafels mislukken bij mij als ik te snel kijk of in zijn geheel te snel de wafels eruit wil halen.

  • Miss moet je het proberen op een wafelijzer ipv wafeleizer?

   Weet je zeker dat je het recept goed hebt gelezen? Dit aangezien je ook over het hoofd hebt gelezen dat ze ze per ongeluk zelf zonder ei had gemaakt en dat dat ook goed ging…

   Succes met de volgende poging! 🙂

 • Hoi, ik ga binnenkort je recept uit proberen; wafelijzer is onderweg! 😉
  Mag ik vragen of je het beslag een avond van tevoren kunt maken? Blijft dat goed tot de volgende morgen?

  Groeten van een drukke mama

 • Heb de wafels precies volgens het recept gebakken, smaken naar niks, wat doe ik verkeerd.

  Je moet er fruit op doen om enigszins wat smaak te krijgen.

 • Heerlijk recept. Eerste te hoog vuur, waardoor hij er uit moest ivm verbranden, maar binnenkant nog niet gaar. Daarna dus lager vuur. En duurt idd wel even. Maar daarna erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.