Fris & Makkelijke Broodbeleg: Appel Avocado spread

Sinds mijn zoontje boterhammen eet, heb ik al verschillende soorten broodbeleg voor hem gemaakt. Ik deelde dit met jullie in mijn blog 10x gezond broodbeleg voor je baby. Het recept van vandaag hoort daar absoluut bij. Zo simpel en eenvoudig! Ik vroeg me stiekem af, waarom ik zelf niet op dit idee ben gekomen. Het recept is afkomstig van Simone van Fit en Puur. Ik doe namelijk, net als vorige maand, mee met de recepten ruil. Hierbij kook je iets van een toegewezen website en iemand anders kookt iets van jouw website. Een leuke manier om andere blogs en recepten te leren kennen.

Zo zag ik bij Fit en Puur een aantal leuke taarten voorbijkomen. Ik wil er zeker een paar gaan proberen en wellicht gebruiken voor Seth’s eerste verjaardag eind september. In verband met de lancering van Het Eetclean Maandmenu, besloot ik een makkelijk maar verrassend recept te kiezen. Natuurlijk heb ik er mijn eigen draai aangegeven.

simpel broodbeleg Appel avocado spread

img_6479

In de vorige receptenruil deelde ik een heerlijke glutenvrije appelcake. Ook al met appel, zal je misschien denken? We hebben momenteel een boom vol appels in onze tuin. Ik zoek heel veel nieuwe recepten met appel.  Een overzicht daarvan deel ik binnenkort in een verzamel blog, stay tuned. Voor nu, op naar het frisse broodbeleg dat heerlijk is voor kinderen en volwassenen!

Recept Appel Avocado spread

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 zure appel
  • scheutje limoensap
  • 50 ml amandelmelk (eventueel meer)

Optioneel

  • handje verse spinazie of boerenkool
  • kokosmelk in plaats van amandelmelk

Appel avocado spread

Bereiding

  1. Schil de appel en avocado. Snijd deze beide in stukjes.
  2. Meng ze met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde dikke spread, voeg klein beetje melk (nog niet alles) en limoensap toe.
  3. Voeg eventueel meer melk toe voor de gewenste dikte.

Tip: Eet deze binnen 1 of 2 dagen op. Het zal na een dag iets verkleuren maar de smaak is er niet minder om.

img_6480
En mis het niet! Er doen namelijk nog meer bloggers mee met de receptenruil. Neem eens een kijkje in de keuken van..receptenruil

 

 

 

Eén reactie

Laat een bericht achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.