Hartige Havermout met Spinazie en Champignons

Hartige havermout: Het is dan wel 1 april vandaag toch is mijn havermout met groente geen grap 😉

Veel havermout fans (waaronder ik) eten dit ieder ochtend met verschillende soorten fruit. Zoete havermout dus. Vandaag deel ik een hartig havermout recept. Weer eens wat anders 🙂 Ik heb het als ontbijt gegeten en dat was wel stiekem wel een klein beetje wennen. Dat lag niet aan de smaak van dit recept want het smaakt erg lekker. Maar meer het idee dat je ’s ochtends groente in je havermout eet. Vind je dit hartige havermout ontbijt te heftig? Probeer het dan zeker eens als lunch of als makkelijke avondmaaltijd. Misschien dat je deze combinatie dan minder uitdagend vindt!

Overigens is dit niet het eerste ‘havermout met groente recept‘ dat ik deel. Eerder kwam er ook een Havermout met wortel (en appel) recept online. En in mijn gratis mini eboek lees je met welke groente ik roze havermout maak.

Hartige havermout eetcleannl

Recept Havermout met Spinazie en Champignons

voor 1 portie

Wat heb je nodig?

  • 40 g havermout
  • 2 flinke handen spinazie
  • 70 g champignons
  • Parmezaanse kaas geraspt (hoeveelheid naar eigen smaak)

Hoe maak je het?

Kook de havermout met water gaar. Bak in een koekenpan de champignons in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is. Schep de spinazie en champignons op de havermout. Rasp de parmezaanse kaas over het geheel en roer alles door elkaar voor de beste smaak.

Eet Smakelijk!

Tip: Je kan de champignons ook weglaten, ze zijn overigens wel een goede bron van eiwitten!

Recept havermout met groenten eetclean

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.