Havermout Appel Koeken + samenwerking met mindfulrebel

Vandaag een eenvoudig betaalbaar recept voor havermout appel koeken. Deze maakte ik speciaal voor de nieuwe samenwerking met Manna! 

Hi, mijn naam is Manna Verheij. Ik ben oprichter van Mindful Rebel, een nieuw platform vol inspiratie over mindfulness, voeding, yoga en sustainability. Als mindfulness trainer met een grote passie voor mindful eten was ik erg geïnspireerd door de recepten en persoonlijkheid van Emmy. Ik ben dan ook super blij dat we elke maand een heerlijk recept van haar mogen gaan delen op mindfulrebel.nl.

mindful rebel - manna verheij - mindfulness - mindfoodness

Ruim een jaar geleden leerde ik Manna kennen op een FoodieMeeting in Almere. Ze sprak daarover Mindful eten, enorm inspirerend! Ze is een zeer goede mindfulness trainer. Meer informatie over Manna lees je hier.

Zelf heb ik in 2014 ook de opleiding voor Mindfulness Trainer bij SeeTrue afgerond. Niet lang daarna bleek ik in verwachting te zijn van ons eerste kindje. Tot op heden heb ik met mijn reguliere baan + eetclean.nl, helaas nog geen tijd gevonden om actief als trainer aan de slag te gaan. De toekomst ligt op dat gebied nog helemaal open en door mijn samenwerking met Manna wil ik de Mindfulness weer een duidelijkere plek geven.

Mocht je het leuk vinden om een (gast)blog van Manna of mij over Mindfulness of Mindful eten te lezen laat het me weten in een reactie hieronder!

Recept Havermout Appel Koeken

Wat heb je nodig?

voor 8 grote koeken

  • 100g Havermout
  • 90 g Volkoren speltmeel of ander volkoren meel
  • 1 groot ei (of 2 kleine)
  • 1 appel in kleine stukjes (130g)
  • 28 g  gesmolten kokosolie
  • 55 g honing (of agave, rijststroop etc)
  • 5 g bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • snufje zout

Optioneel: Voeg 1 tl Pumpkin Pie kruidemix en stukjes walnoot toe.

 

Makkelijke havermout appel koeken eetclean.nl

Hoe maak je het?

1. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Meng in een andere kom de kokosolie, honing en eieren.
2. Snijd de appel in kleine stukjes, hoe kleiner hoe gemakkelijker je straks koekjes kan maken met het deeg.
3. Voeg de natte ingrediënten bij de droge, meng goed door elkaar en voeg tot slot ook de appel toe. Laat dit even 15 min staan zodat de havermout goed kan binden met de rest van de ingrediënten.
4. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak 8 grote koeken van het mengsel. Zelf tekenende ik eerst rondjes op het bakpapier en vormde daarna de koeken. Bak ze gedurende 15-20 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

Let op: de oventijd kan erg verschillen per oven, kijk na 10 minuten even of ze nog lang nodig hebben.

Tip: Bewaar de koekjes in een afgesloten doosje voor 4-5 dagen in de koelkast. Ze kunnen wat zachter worden als je ze langer bewaard. Warm zijn ze het lekkerste.

Havermout appel koek close up budget recept eetclean.nl

 

2 Comments

Laat een bericht achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.