Havermout cake met frambozen en bessen

Onlangs kwam ik het heerlijke recept van de Havermout plaatkoek met bosvruchten van Mind your feed.nl tegen.

Ik besloot om het recept ook te maken. Zoals vaak gaf ik er ook nu iets mijn eigen draai aan. Ik heb het amandelmeel vervangen door een combinatie van kokos- en boekweitmeel. Verder gebruikte ik wat extra fruit. Het oorspronkelijke recept van Reny lees je hier.

De koek was bij mij erg luchtig en had meer de structuur van een cake. Of je het nu een koek of cake wil noemen (over dit dilemma schreef Reny ook al 🙂 ) het is echt een aanrader! Je kan hem op zondag bakken dan heb je de hele week een gezond tussendoortje klaar liggen. Reny bedankt voor je recept!

Zomer havermoutcake met fruit eetclean.nl

Recept Havermoutcake met frambozen en bessen

Voor 9 porties

Ik nam een ovenschaal van 10×15 cm met bakpapier.

Wat heb je nodig?

 • 50 g havermeel (maal eventueel zelf de havermout in een blender tot meel)
 • 25 g kokosmeel
 • 25 g boekweitmeel
 • 50g havermout
 • 2 biologische eieren
 • 40 g kokosolie (gesmolten)
 • 75 ml amandelmelk
 • 50g honing of kokosbloesemsuiker
 • 200 gram fruit (50/50 bevroren frambozen en blauwe bessen)
 • 1,5 tl bakpoeder
 • rasp van 1 citroen
 • bakpapier

Havermoutcake met frambozen en bessen

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef en meng het meel samen met het bakpoeder. Bewaar 2 eetlepels van het havermeel voor het fruit. Roer in een aparte kom de 2 eetlepels meel door het fruit.
2. Voeg in een grote kom of keukenmachine de gesmolten kokosolie, honing, melk, havermout, meel, eieren en citroenrasp bij elkaar. Meng tot er een gladde massa ontstaat. Voeg 100g van het fruit toe, roer dit heel voorzichtig door het deegmengsel.
3. Schep het mengsel in een ovenschaal of bakvorm, zelf gebruik ik graag bakpapier maar je kan ook invetten met kokosolie of boter. Tot slot garneer je met de bovenkant met de rest van het fruit. Bak de koek in 45 min gaar in de oven.

Eet Smakelijk!

Ik vind het leuk om jouw creatie terug te zien op social media. Vergeet niet om mij te taggen!
@emmyeetclean (Instagram) of @eetclean (Facebook)

Wil je meer inspiratie of starten met 30 dagen clean eten?

Neem een kijkje bij het inkijkexemplaar van het EETCLEAN MAANDMENU 

eetclean_30_dagen_clean_eten_cover

 

25 Comments

Laat een bericht achter!
 • Oh wow, ziet er heerlijk uit! Goed idee om nog wat extra fruit toe te voegen 😉 Super leuk dat je aan de slag bent gegaan met dit recept!

 • Ik heb hem net gemaakt, maar ik kwam erachter (toen ik alles bij elkaar had gevoegd) dat de havermout nergens genoemd staat. Ik heb deze ook bij het “papje” gedaan, achteraf. Is dat goed zo?

 • Ik heb hem vandaag gemaakt,alleen ik weet niet of het zo hoort,alsof hij niet gaar is van binnen maar misschien hoort het zo,verder smaakt die erg lekker.

  • Door het fruit kan hij wel iets natter zijn dan een normale cake. Te nat is ook niet lekker, misschien volgende keer nog iets langer in de oven.

 • Ziet er echt heerlijk uit, ik ga m morgen maken. Kan ik het kokosmeel gewoon vervangen door amandelmeel?

  • Hoi Johanneke, je kan ook amandelmeel gebruiken, vervang kokos en boekweitmeel voor 50 gram amandelmeel.

 • Heb alles in huis om dit te maken, behalve de amandelmelk, kan ik at door gewone melk vervangen ? of iets anders ?

 • Ik was al lang op zoek naar een degelijk recept voor een gezonde cake en dit lijkt me wel heerlijk. De extra tips vind ik ook geweldig.

  • Hoi Robin, kokos en amandelmeel zijn rijk aan vet en hebben een voor het bakken echt een andere structuur dan boekweitmeel. Je kan het altijd proberen natuurlijk. Ik vrees ervoor dat je cake een stuk droger en minder smakelijk zal zijn.

 • Hoi,zijn de andere 50g havermout gewoon oatflakes? Ik heb een springvorm van 22 cm en 26cm, welke is het beste? Kan ik gewoone eieren toevoegen (medium )?
  Ik ga de boekweitmeel vervangen Door een amandel meel, is dat goed?

  Alvast bedankt voor je reactie

 • Ik heb vanmiddag gemaakt en vanavond een stukje geproefd. Ik heb wel geen amandelmelk maar wat kokosmelk gebruikt. Voor het overige het recept zoals U het beschreven hebt. Super lekker. Helemaal mijn ding. Dit wordt nog gemaakt

  • Ik heb het nog niet eerder ingevroren, vaak eet ik het samen met mijn gezin en eventueel bezoek in aantal dagen op. Je kan het altijd proberen om een paar stukjes in te vriezen.

 • Lekker recept! Ik heb kokosmeel vervangen door volkoren tarwemeel, honing vervangen door wat dadels en de olie en citroenrasp weggelaten en wat kokosrasp en limoensap toegevoegd. Want dat had ik liggen:-) Heerlijk! Havermout vermalen werkte inderdaad prima.

 • Hij is echt zooooo ontzettend lekker!
  Wauw. Meestal vind ik ‘cleane’ baksels toch niet helemaal lekker, het is het net niet. Maar deze is top.
  Ik had helaas geen melk, dus heb er yoghurt in gedaan en toen het in de oven stond kwam ik er achter dat ik de eieren vergeten was ?. En nog was het zo lekker, ben benieuwd hoe ie smaakt als ik het wel goed doe ?. Ga hem zeker vaker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.