Karamelreep met chocolade

Karamelreep met chocolade

Een ontzettend lekker tussendoortje is deze chocolade karamel reep. Het proberen waard! Het is één van de eerste recepten die ik op eetclean.nl schreef. Food Quotes maakte dit recept recent voor de recepten ruil. En het leek me leuk om het nog eens met jullie te delen. Het recept dat ik onlangs maakte voor de receptenruil is overigens deze Glutenvrije Appelcake

Recept Karamelreep

De reep bestaat uit drie lagen.

Voor de eerste notenlaag:

  • 7 dadels (20 min in water geweld)
  • 4 eetl havermout
  • 50 g cashewnoten
  • 20 g amandelen (je kan ook alleen cashewnoten gebruiken)

Doe alles in een keukenmachine en mix tot er een plakkerige noten mengsel ontstaat. Schep dit in een bakje en duw het goed plat. Maak nu de tweede laag.

De tweede karamel laag:

  • 10 dadels (20 min geweld in water)
  • 2 eetl kokosolie
  • 100 ml water
  • snufje zout
  • 1 theel vanille (optioneel)

Doe alle ingrediënten behalve het water in de keukenmachine, meng dit tot een glad geheel. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. Schep de karamellaag op de notenlaag. Zet het voor een uurtje in de vriezer.

De derde chocolade laag:
Deze kan je maken van gesmolten pure chocolade of van zelfgemaakte chocolade. Hieronder lees je wat je daarvoor nodig hebt.

  • 1 eetl cacao
  • 1 1/2 eetl gesmolten kokosolie
  • 2 eelt kokosbloesemsuiker of honing
  • scheutje water

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en smeer de chocolade over de karamellaag. Zet dit nog een half uurtje in de vriezer en snijd de koek daarna in repen. Bewaren kan in de diepvries voor een week of enkele dagen in de koelkast.

 

3 Comments

Laat een bericht achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.