MaaltijdSoep met Linzen & Groenten..Het recept van..Amber Alberda

Het regent hier al de hele dag. Een goed moment om het recept van deze herfstige soep te delen. Een zomers recept past nu even niet. Daarom deze heerlijke voedzame maaltijdsoep met linzen. Het is vandaag de eerste woensdag van de maand dat betekent een ‘Recept van..‘. Een rubriek waarin ik al veel lekkere recepten van andere foodbloggers of kookboeken deelde.

Onderaan dit recept deel ik nog een overzicht met een aantal eerder verschenen recepten uit de rubriek ‘Het recept van..’. Nu ga ik eerst het recept van deze soep met linzen delen. Het is afkomstig uit het boek van Amber Alberda: Eet jezelf mooi slank & gelukkig. Het was één van de eerste gezondheidsboeken die ik las. Ik heb het recept iets aangepast naar de hoeveelheden die ik in huis had.

Deze stevige maaltijdsoep vult goed door de rode linzen. Je kan het vergelijken met met erwtensoep daarin gebruik je ook peulvruchten wat voor een dikke structuur zorgt. Nu weet ik zeker dat er een aantal lezers al afhaken omdat peulvruchten en linzen niet zo smaakvol klinken. Ben je toe aan variatie of iets nieuws dan kan ik je alleen maar zeggen: Probeer het eens! Het is meer dan voldoende als avondmaaltijd of lunch.

Soep met linzen en groente

Recept Maaltijdsoep met Linzen & groenten

voor 6-8 porties

Ingrediënten:

  • 1,5 liter groentebouillon*
  • 250g rode linzen (split)
  • 3 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 15 kleine tomaatjes
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 3 tenen knoflook in stukjes of geraspt
  • 150 g verse spinazie
  • scheutje olijfolie
  • optioneel 1 rode peper

*Wil je de soep liever iets minder dik? Voeg extra water toe!

Maaltijdsoep met linzen en groente

Bereiding:

  1. Breng het water met bouillon aan de kook. Voeg een scheutje olijfolie toe.
  2. Snijd de wortelen, ui en bleekselderij in stukjes. Voeg deze aan de kokende bouillon toe en kook ongeveer 10 minuten mee.
  3. Snijd de tomaten door de helft en rasp de gember en knoflook. Was de rode linzen goed tot het water helder is. Voeg de groenten en linzen na 10 minuten koken (van stap 2) toe aan de soep. Indien je een rode peper hebt voeg je deze ook in stukjes toe.
  4. Roer regelmatig door de soep. En kook deze nog eens 10 minuten, of tot de linzen gaar zijn.
  5. Verdeel de spinazie over je soepkom en schep daarover de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Tip: De soep kan je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.

Nieuwsgierig naar meer recepten uit deze rubriek?

Recepten die eerder verschenen:

Eén reactie

Laat een bericht achter!
  • Ziet er heerlijk uit! Wij zijn gek op erwtensoep en maken ook regelmatig een rode linzensoep. Nu deze eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.