Tonijn Sushi Burrito

Ben je gek op Sushi? Vind je het maken ook best veel werk? Probeer dan eens deze extra grote sushi rol. Eén rol is genoeg als maaltijd. Het recept is voldoende voor 2 personen. Ik kwam het idee tegen op Youtube en vond het zeker de moeite waard om met je te delen.

Lees snel verder voor het recept. Natuurlijk is het eenvoudig te maken. Voor mij altijd een belangrijk criteria voor het delen van een recept op eetclean.nl Koken en gezond eten mag wat mij betreft vooral makkelijk en snel zijn! Eet je graag pittig? Dan kun je wasabi en chili poeder toevoegen! Mijn Tip: Kook de rijst de avond van te voren. Zo staat deze burrito de volgende dag nog sneller op tafel.

Recept Tonijn Sushi Burrito

Ingrediënten Tonijn Sushi Burrito

Voor 2 porties

 • 4 blaadjes nori
 • 180 gram bruine rijst of sushi rijst
 • 1 blikje tonijn
 • 50-70 gram mayonaise of Griekse yoghurt
 • paprika poeder of chili naar smaak
 • 1/3 komkommer
 • halve rijpe avocado
 • 1 grote winter wortel
 • optioneel: wasabi

Bereiding Tonijn Sushi Burrito

Laat je niet afschrikken door onderstaande stappen, de rijst koken duurt het langste, de rest is in een paar minuten gedaan.  Zie ook deze video.

 1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Laat deze afkoelen.
 2. Giet het vocht van de tonijn en meng de tonijn met de yoghurt of mayonaise. Voeg daarna eventueel chili of paprika poeder toe naar smaak. Dit geeft de tonijn net wat meer pit en smaak.
 3. Snijd de komkommer, wortel en avocado in de lengte in plakken. Snijd de zaadjes van de komkommer weg zodat je alleen het harde stuk hebt.
 4. Deze sushi rol is extra dik en daarom heb je 2 nori vellen nodig per rol per persoon. Leg twee vellen nori boven elkaar, maak de rand van het onderste vel nat en plak het andere vel er aan vast, zodat je een extra lang stuk nori vel hebt. Zie ook de video.
 5. Verdeel de helft van de rijst over onderste nori vel. Beleg met tonijn, komkommer, avocado en wortel. Optioneel voor extra pit: besmeer de rijst met wasabi. Herhaal dit nogmaals voor de andere sushi burrito.
 6. Rol het geheel op en maak het laatste randje van het norivel vochtig met water. Plak je burrito zo dicht.
 7. Snijd de burrito door midden en eet zo uit de hand op. Is de burrito niet strak genoeg opgerold? Rol er plastic folie omheen en laat het zo even rusten.

Tip: Liever geen tonijn? Zalm of Tempeh zijn ook lekkere opties.

Tip: Ook leuk om samen met je kind(eren) te maken. Laat voor hen de chili en wasabi weg!

Ik hoor graag wat jij van dit recept vindt!

Liefs Emmy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.