Wat is clean eten?

Wat is clean eten?

Clean eten is een voedingspatroon gebaseerd op het eten van volwaardige, niet bewerkte voedingsmiddelen. Met andere woorden, als je clean eet kies je het voedsel dat het dichtste bij de natuur staat. Door je te richten op het eten van pure producten krijg je al snel meer vitaminen en mineralen binnen. De focus gaat uit naar voldoende voedingstoffen.

Omdat je kiest voor voeding waar geen conserveermiddelen en smaakversterkers aan zijn toegevoegd verminder je ook de inname van geraffineerde suikers, slechte vetten (zoals transvetten) en chemische toevoegingen waaronder sommige E nummers. Kortom clean eten gaat over het eten van onbewerkte voeding.

De basis van schone voeding is het eten van onbewerkte groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten en zaden. Onbewerkt voedsel heeft eigenlijk geen ingrediëntenlijst nodig.

IMG_1554TEKST

Een belangrijk verschil tussen clean eten en allerlei diëten is dat clean eten een levensstijl is. Het gaat hier niet om het beperken van je calorie inname of het vermijden van specifieke voedingstoffen zoals vet of koolhydraten. In een volwaardig eetpatroon dien je altijd voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten binnen te krijgen. In een clean eetpatroon neem je goede eiwitten, vooral langzame koolhydraten en gezonde vetten.

Meer informatie over clean eten en recepten vind je in het eetclean kookboek. Zou je graag je leefstijl willen veranderen naar een fit en gezond leven? Start met 30 dagen clean eten

Of neem een kijkje bij het inkijkexemplaar van het EETCLEAN MAANDMENU 

eetclean_30_dagen_clean_eten_cover

Indien je last hebt van specifieke voedsel allergieën of intoleranties dan past een clean eetpatroon daar perfect bij!

Lees ook mijn 10x tips om clean te eten

6 Tips om vaker een gezonde lunch te eten 

MEDICINE IS NOT HEALTHCARE     FOOD IS HEALTHCARE. MEDICINE IS   SICKCARE. LET’S ALL GET THIS   STRAIGHT,FOR A CHANGE

Eén reactie

Laat een bericht achter!
  • Geweldige website ik kan zeker wat met deze ideeen! Wat ik wel een beetje jammer vind is de uitspraak: ‘ “Medicine is not healthcare. Food is healthcare. Medicine is sickcare.’ Zeker tegenwoordig staat healthy aging en preventie centraal in de gezondheidszorg en is healthy eating iets waar ook de geneeskunde een groot voorstander voor is. Uitspraken zoals medicine is not healthcare zijn naar mijn mening gevaarlijk aangezien er een groot aantal aandoeningen zijn waar gezond eten niet genoeg healthcare kan bieden.

    Kan je mij vertellen waarom jij achter deze uitspraken staat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.