Winactie #1 Puur & Gezond Koken

Zoals beloofd vandaag de eerste winactie van januari! Regelmatig ontvang ik emails met verzoeken tot samenwerking, uitnodigingen voor persevenementen of uitgeverijen die de lancering van een nieuw boek bekend maken. Toen ik begin november werd benaderd door Deltas over het boek Puur & gezond koken was mijn interesse direct gewekt. Een boek die de term clean eten gebruikt kan haast niet anders dan naadloos aansluiten bij mijn site eetclean.nl.

Lekker eten volgens de Clean Eating Principes

Een week later ontving ik een inkijkexemplaar. Tot op heden ben ik er niet aan toegekomen om iets over dit boek aan jullie te vertellen. De reden waarom ik er nu pas iets over schrijf lees je hier. Vandaag geef ik je een inkijkje in het boek en mijn indruk. Let op: Wil je dit boek winnen? Doe mee met de winactie, hoe je eenvoudig mee kan doen lees je onderaan dit bericht.

Puur & Gezond koken is geschreven door Elisabeth Johansson. Zij is een internationaal erkende kok en banketbakker die jarenlang gluten- en melkvrij eet. Ze heeft maar liefst 15 kookboeken geschreven, waarvan twee bekroond met een bronzen medaille van de Gourmand World Cookbook Awards.

 

Wat kan je van dit boek verwachten?

Dit boek bevat fantastisch vers, natuurlijk en lekker eten dat geen gluten en melk bevat, maar wel vol zit met voedingsstoffen en energie. Wat dacht je van een zwartebessensmoothie met havermelk als ontbijt, voor de lunch een rodebietenburger met avocado en kiemgroenten, voor het avondeten een courgettepasta met tamarizalm en als dessert raw food brownies? Geniet van je ‘schone’ en lekkere maaltijden! 

Wat is mijn indruk?

Het boek bevat heel veel smakelijke recepten voor ieder moment van de dag. Of je nu wel of geen vlees of vis eet, voor iedereen staan er gerechten in die bij je passen. De recepten zijn heel helder geschreven en worden versterkt door de prachtige foto’s van de maaltijden. Tevens bevat het hele praktische informatie bijvoorbeeld over glutenvrij bakken. Of hoe je zelf melk kan maken van onder andere havermout. Sommige recepten zijn vooral geschikt voor een etentje met vrienden, net wat extra’s qua ingrediënten en bereiding.

Mijn favorieten zijn absoluut:

 • Courgette pasta met bonenballetjes en rucola pesto
 • Glutenvrije hamburger broodjes met 3 groente burger recepten!
 • Crumble taart met bosbessen en kokos
 • Raw food Worteltaart

Krijg je net als ik ook trek ? Doe dan mee met de winactie en maak kans op dit gratis exemplaar!

Hoe doe je mee?

 1. Like mijn facebook pagina Eetclean
 2. Laat hier onder een reactie achter dat je mee doet aan de winactie. Vergeet niet je naam te vermelden.
 3. Volgende week woensdag maak ik de winnaar bekend!

Mocht je niet willen wachten het boek is ook verkrijgbaar online en in de boekenwinkel:

Puur & gezond koken (9789044746952, € 19,95 Deltas)

 

55 Comments

Laat een bericht achter!
 • Jaaaaaa leuk!!!

  Zo in het nieuwe jaar kan ik wel weer wat inspiratie gebruiken, helemaal nu mijn partner (eindelijk) ook heeft aangegeven gezonder te willen gaan eten en minder vlees ?

  Gezonde groetjes
  Katja

 • Hallo Emmy ?

  Wat een mooi gebaar is dit! Ik ben al fan van jouw recepten. Het is telkens weer een feest om deze te bereiden!

  Ben daarom ook heel nieuwsgierig naar dit boek: ‘Puur & Gezond Koken’.

  Met plezier doe ik mee met deze actie ?

  Met warme groet,
  Lisette

 • Ik zou dit boek zo graag willen hebben! Het lijkt me een super goede inspiratie om in 2017 om dezelfde manier te blijven eten als dat ik in 2016 gestart ben. Zo kan ik deze inspiratie delen via mijn IG @healthyfoodbyvosjechar ?✔️

 • Wauw die omslag ziet er veelbelovend uit, en de recepten die jij noemt daar ga ik van watertanden!
  Ik eet al een aantal jaren glutenvrij, zoveel mogelijk clean en nu ben ik ook nog eens vegetariër en ik kan wel wat inspiratie gebruiken.

  Groetjes!!!

 • Ik doe heel graag mee aan deze leuke winactie! Lijkt me een super boek en zou er veel nieuwe inspiratie uit kunnen halen ?

 • Wauw, wat een gave winactie zeg!!!! Ben onwijs benieuwd naar de glutenvrije hamburger broodjes met 3 groente burgers! Doordat ik coeliakie heb moet ik verplicht glutenvrij eten. Ook heb ik gemerkt dat als ik puur, gezond en clean eet ik veel minder last heb van mijn buik, maag en darmen!!!
  Ik ben altijd opzoek naar nieuwe recepten, dus dit boek komt echt heel erg van pas! ?
  Een leuk kado’tje voor mezelf. Zeker omdat ik 6 januari jarig ben ?
  Ik ga hopen en duimen dat ik dit boek ga winnen en ik me nog beter ga voelen, zonder buikpijn door het leven gaan!!!! ?

 • Dat boek ziet er fantastisch uit, ik zou er zeker direct mee aan de slag gaan. De hamburger broodjes en de crumble taart staan dan bovenaan het lijstje.

 • Wauw deze actie komt echt precies op het juiste moment op mijn pad. Vanwege een hormonale disbalans focus ik me op Hormoonfactor proof eten. Vind het nog wel lastig om dit toe te passen. Dit boek zou me ontzettend helpen en past helemaal in het Hormoonfactor straatje. Ik doe dus zeker mee!

 • Ja, ik doe graag mee met deze toffe actie. Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe recepten voor een gezonde maaltijd

 • Ik doe graag mee met deze winactie! Ik drink geen melk en wil minder gluten gaan eten, daar kan dit boek mij goed mee helpen zo te lezen 🙂

 • Een echt volleerde keukenprinses ben ik nog niet,
  Omdat ik te maken heb met groot verdriet.
  Maar wat ik graag doe om er tegen te vechten?
  Het uitproberen van gezonde gerechten!
  Want als je bezig bent met groen in de keuken,
  Begint je leven gelijk “op-te-leuken”.
  En word je bijna vanzelf een beetje blij,
  Dit bijzondere kookboek is dus écht iets voor mij.
  Graag maak ik kans op een exemplaar.
  En maak straks fantastische recepten, echt waar!
  Oh wat hoop ik dat ik geluk heb en win.
  Vandaar dat ik dit rijmpje verzin 😉

 • Ik volgde je al op facebook! Daar zag ik deze winactie 😉 Ik doe graag mee, lijkt me een heel leuk boek.

 • Ik zou graag meedoen aan de winactie!
  Samen met mijn huisgenoot heb ik net de kokosmeel koekjes gemaakt en ze zijn heerlijk. We hebben een gezonde levensstijl sinds een paar maanden maar willen wel een beetje uitdaging wat we nog meer kunnen maken zodat we niet te eentonig eten. En dit boek zou ons hierbij kunnen helpen.

 • Ik ontdek je blog net via pinterest. Hartsikke inspirerend. Na lange tijd begin ik eindelijk een balans te vinden in mijn eetpatroon. De recepten hier passen daar heel goed bij!

 • Ik zou zo graag een doel hebben in mijn leven in 2017 & gezonde maaltijden zelf maken hoort daar ook bij. Dus graag doe ik mee met deze actie. In de hoop nieuwe en gezonde maaltijden op tafel te zetten en vooral te genieten van het nieuwe jaar.

 • Ik doe graag mee aan de winactie! Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan!

  Gr Michaela aus dem Spring

 • Heey!
  Wat een leuke actie!

  Ik doe heel graag mee.
  Ben op zoek naar inspiratie voor gezonde recepten omdat mijn doel voor 2017 is om me energieker en fijner in m’n lijf te voelen. ☺️

  Liefs Neelke

 • Dat ziet er veelbelovend uit Emmy. Als aanvulling op jouw maandmenu vind ik dit boek een waardevol geschenk in de winactie. Succes in 2017, ik blijf je volgen ???

 • Wat lijkt me dit een mooi boek! De foto’s zien er echt prachtig uit en ben heel erg benieuwd naar de recepten. Het water loopt me in ieder geval al in de mond buj het lezen er van! Dit boek lijkt me ook ideaal voor mij omdat ik vanwege gezondsheidsredenen glutenvrij en melkvrij moet eten en ik graag een gezonde start van 2017 wil gaan maken na een 2016 vol gezondheidsproblemen.

 • Het boek ziet er veelbelovend uit! Het lijkt me heel leuk om aan de hand van dit boek mijn leefstyle te verbeteren! Ik heb geen facebook, maar ik volg je daarvoor in de plaats nu op Bloglovin’ (myrmeer), hopelijk vind je dat ook leuk :).

 • Het ziet er erg goed uit en wij (ik en mijn vriend) willen graag ons meer verdiepen in clean eten en dat in combinatie met fitness, wat we al een tijd doen. Een nieuw doel voor 2017!

 • Leuk, ik loot graag mee!!
  Vorig jaar begonnen met zo gezond mogelijk te koken zonder potjes, pakjes, zakjes waar ongezonde toevoegingen inzitten. Deze week kwam ik artikelen tegen over clean eating en zodoende ook op je website terecht. Dat kookboek geeft me vast heel veel extra inspiratie om op de ingeslagen weg door te gaan!

 • Ik doe zeker mee net begonnen met de suikervrij 21 dagen challenge waarbij dit boek een super toevoeging zal zijn??

 • Ik volg je allang op Facebook en instagram maar doe heel graag mee aan deze toffe winactie! Ik hou van nieuwe dingen uitproberen en koken en gezond past zeker in mijn straatje.. Dus zeker een poging waard 🙂 Op de valreep wie weet brengt het geluk hihi

 • Jaaa! Ik doe heel graag mee om mijn kookboekenrij compleet te maken en het jaar weer met nieuwe ideetjes te kunnen beginnen!

 • Ik zou dit boek heel graag winnen om nog meer eat clean inspiratie op te doen! Het boek ziet er heel heel veelbelovend uit.

  Groetjes Ilona Asmussen

 • Ikzelf krijg een voedingsschema ivm mijn sporten maar zou hem graag willen winnen voor mijn tweelingzusje en haar familie zodat ze altijd lekkere en gezonde recepten kan maken. Ze wil dat graag maar vind het moeilijk te beginnen. Dit zou een mooi begin voor haar zijn….

 • Graag voor mezelf. Net midden in een burn-out en de laatste tijd weer aangekomen ivm ongezond eten. Dit was makkelijker dan gezond eten te maken. Nu wil ik weer afvallen maar het bedenken van gerechten valt me zwaar en daardoor hou ik het gewoon niet vol 🙁

 • Ah je hebt het echt zó beschreven, dat ik gelijk zin krijg om een recept uit te proberen!!

  Ik doe heel graag mee met deze actie!!

  Veel liefs Jessica Willemen

 • Ik volg je al een tijdje op instagram, maar ben nog nooit op je website terecht gekomen. Door deze leuke wedstrijd aan te kondigen, kwam ik hier eens een kijkje nemen. Wat een geweldige recepten staan erop! Weer nieuwe inspiratie opdoen voor in de keuken is altijd leuk!
  Bij deze doe ik heel graag mee met de wedstrijd!
  Groetjes, Sanne

 • Ik doe ook graag mee met deze winactie! Ik ben pas begonnen met een ontzurend dieet en kan wel wat inspiratie gebruiken!
  Nu na een tip op je Facebook terecht gekomen en nog net op t nippertje voor deze actie ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.