Winnaar Winactie #1 & Winactie #2: Hoe word je 100? Kookboek + actieboek

Vandaag maak ik de eerste winaar bekend van de winacties in januari! Zojuist heb ik alle namen online ingevuld en de loting gedaan. De video van de loting zal ik delen op instagram en facebook.

De winnaar van het boek Puur & Gezond Koken is geworden: Simone Schellekens.
De eerste winactie was een groot succes! Ik wil iedereen bedanken voor de leuke, enthousiaste en zeer gemotiveerde reacties ? Goed nieuws! Je kunt deze week gewoon weer opnieuw meedoen met de nieuwe winactie. En ik geef zelfs twee boeken weg omdat ze echt bij elkaar horen. Doe je deze week ook mee?

Voor je leest hoe je eenvoudig kans maakt, vertel ik je eerst iets over deze boeken:
1. Hoe word je 100? Het Kookboek
2. Hoe word je 100? Het actieboek

Misschien heb je het gelijknamig tv programma al eens voorbij zien komen: Hoe word ik 100?
Zeker leuk om dit programma eens terug te kijken op uitzending gemist. Het is indrukwekkend om te zien dat een diabeet (type 2) door het aanpassen van zijn eetpatroon binnen een week van zijn insuline af is!

Wat kan je van dit boek verwachten?

Het kookboek

Langer en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan! We realiseren ons vaak te weinig hoe krachtig voeding kan zijn om onze gezondheid te verbeteren en onze levensduur te verlengen. Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak. Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. De overtollige kilo’s vliegen eraf, de bloeddruk daalt, de vetten en het cholesterol in het bloed verbeteren en bestaande medicatie kan worden afgebouwd. De conditie en het energieniveau verbeteren, maar bovenal: je voelt je weer gezond.

William Cortvriendt stelde het kookboek samen op basis van zijn jarenlange wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen voeding en gezond oud worden. Zijn conclusies baseert hij op resultaten van recente onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd door de beste onderzoekers en gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische en wetenschappelijke tijdschriften.

Het actieboek

Het actieboek bevat alle adviezen over deze gerichte veranderingen in levensstijl die je niet alleen gezond houden, maar die ook effectief zijn bij vele bestaande welvaartsziekten. Ik schreef al eens eerder een review over Cortvriendt’s andere boek. Die is vergelijkbaar met dit actieboek.

Wat is mijn indruk?

Het kookboek bevat mooie foto’s met heldere recepten. Er zitten zeker een aantal recepten bij die mijn aandacht hebben getrokken:

 • Ontbijtcake
 • groene sla met geitenkaas en walnoten
 • Thaise wok
 • Pompoen lasagne
 • Zeewierchips
 • Chocolade-kokosreep

Deze recepten bevatten over het algemeen weinig ingrediënten, ideaal om met een budget toch te kunnen maken. Ook staan er meerdere recepten met vlees en vis in voor de avondmaaltijd. De focus ligt op alles vers! Meer vetten en minder koolhydraten.

De focus ligt op koolhydraatarm eten. Persoonlijk vind ik dit vooral passend voor mensen met extreem overgewicht of diabetes. Ik zou een gezond persoon niet snel adviseren om koolhydraat arm te gaan eten. Ook niet als je slechts enkele kilo’s wilt afvallen. Veel mensen vallen snel af door koolhydraat arm te gaan eten. Helaas kunnen weinig mensen jarenlang koolhydraat arm eten. Zodra je weer koolhydraten gaat eten worden veel mensen dan weer zwaarder.

Je hoeft niet bang voor koolhydraten te zijn! Ze zorgen voor energie en je hersenen kunnen niet zonder! Samen met gezonde vetten en eiwitten vormen langzame koolhydraten een gezond eetpatroon.  Ondanks mijn kritische noot vind ik de recepten absoluut gezond en clean! Helemaal koolhydraatvrij is het natuurlijk niet met fruit en groente 😉
De recepten zijn een goede aanvulling binnen een gevarieerd eetpatroon. Blijf ook lekker je pasta, brood, aardappelen en rijst eten! Alles met mate en balans 🙂


Hoe doe je mee?

 1. Like mijn facebook pagina Eetclean
 2. Laat hier onder een reactie achter dat je mee doet aan de winactie. Vergeet niet je naam te vermelden.
 3. Volgende week woensdag maak ik de winnaar bekend!

Mocht je niet willen wachten het boek is ook verkrijgbaar online en in de boekenwinkel:

Hoe word je 100? Het kookboek. ISBN 978 94 92495 02 Verkoopprijs: € 29,90

 

Wil je meer inspiratie of starten met 30 dagen clean eten?
Neem een kijkje bij het inkijkexemplaar van het EETCLEAN MAANDMENU 

In januari ontvang je maar liefst €10,- korting! Van €29,95 nu tijdelijk voor slechts €19,95

eetclean_30_dagen_clean_eten_cover

20 Comments

Laat een bericht achter!
 • Ik doe graag mee. Mijn oma wordt 5 maart 88! jaar, aangezien ik wil dat ze natuurlijk 100 wordt zal ik dan uiteraard voor haar koken uit dit kookboek!!

 • Ik ben 50 jaar dus het wordt hoog tijd dat ik nu eens verstandig word. En deze boeken kunnen daar zeker aan bijdragen. Dus ik doe heel graag mee! ?

 • Wauw dit boek ken ik nog niet. In 2017 wil ik gevarieerder clean eten en mogelijk ook ‘meer vegan eten. Dit is een geweldig hulpmiddel!

  Liefsvera Evers

 • Ik hoef niet per se 100 te worden. Maar wel graag ouder worden zonder al te veel kwaaltjes. Erg veel interesse in deze boeken!

 • Hoe mooi is het om dit boek mee te geven aan mijn zoon als hij zo opzichzelf gaat wonen. Mooiere start kan ik hem niet nee geven??

 • Ik ben al een aardig tijdje bezig met goed/gezond eten en ben altijd op zoek naar inspiratie, deze boeken zijn super inspirerend en ik doe dan ook graag mee aan deze actie.

 • Ik maak heel graag kans! Ik zou graag wat meer energie krijgen en denk dat deze boeken een heel goed begin zijn! Ook goed om je er eerst in te verdiepen dmv het actieboek. Duimen, duimen!

 • Wat een heerlijke actie. Ik heb het hele programma gevolgd en ben zeer benieuwd naar de recepten. In het programma zag het er allemaal heel smakelijk uit!

 • Ik doe zeker mee! Heerlijk de gezonde tour op! Ik ben al even bezig met “clean eten” maar vaak heb ik geen inspiratie. Dit boek is dus meer dan welkom. Veel succes allemaal!

 • Klinkt goed! Ik ben benieuwd of ik ooit fe 100 kaarsjes zal uitblazen maar ik wil er zeker voor gaan! De namen van de recepten klinken veelbelovend.. een goed begin van 2017 lijkt mij! ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.