Witlof salade met sesamzaad

Eet jij weleens witlof? 

In mijn zoektocht naar recepten met appel kwam ik verschillende Witlof salades met appel tegen. In onze tuin staat een appelboom waar heel veel appeltjes aan groeien. Behalve appelchips en appelmoes maakte ik ook deze witlof salade met appel en sesamzaad. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik jaren geen witlof heb gegeten!

Van alle groenten was witlof mijn minst favoriete. De herinnering aan de bittere smaak doet me nog steeds gruwelen.

Het was dan ook een persoonlijke uitdaging om een lekkere witlof salade te bedenken! Door toevoeging van zoete smaken en extra sla vond ik het werkelijk waar lekker! Je had me moeten zien toen ik mijn eerste hap nam 🙂 Ik vond het zo spannend! Godzijdank smaakte het lekker en helemaal niet bitter! Voor herhaling vatbaar!

Speciaal voor alle witlof lovers en haters daarom dit recept! 😉

IMG_6433
Recept witlof salade met sesamzaad

Ingrediënten

 • 200 g witlof
 • 125 g appel
 • 3 eetl Griekse yoghurt of mayonaise
 • scheutje citroensap
 • 60 gram walnoten
 • 60 gram gewelde rozijnen
 • 60 gram sla
 • 3 eetl sesamzaad

Hoe maak je de salade?

 1. Snijd de witlof en appel in stukjes.
 2. Meng deze door de sla en voeg de gewelde rozijnen, mayonaise (of yoghurt), citroensap en walnoten toe. Meng alles goed door elkaar.
 3. Strooi tot slot het sesamzaad over de salade.

Belangrijke tip: Heb jij sesamzaad in huis? Let even goed op! Onlangs kwam dit bericht in het nieuws over mogelijke aanwezigheid van salmonella in sesamzaad.

IMG_6403

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.