Zoete aardappel Noedels met romige Cashewsaus

De zomerse dagen laten zich nog niet echt zien. Vandaag deel ik daarom dit ‘herfstige’ romige recept met zoete aardappel noedels en cashewsaus. Een snelle makkelijke maaltijd die je zo op tafel hebt staan! En bovendien ook voedzaam, plantaardig en verrassend!

De noedels maak je met een spiralizer. Als je geen spiralizer hebt kun je de zoete aardappel ook raspen. Het ziet er iets anders uit maar de smaak blijf hetzelfde. Het lekkerste is om de cashewnoten twee uur te wellen maar bij mij ging het ook met 10 minuten wellen. Mocht je al besloten hebben om dit gerecht op tafel te zetten, zet de cashewnoten dan direct in het water dan kun je het ook niet meer vergeten.

IMG_4447

Het Recept: Zoete aardappel Noedels met Romige Cashewsaus

Voor 2 porties

Ingrediënten:

  • 60 gram cashewnoten (geweld)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 100 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • handje verse basilicum
  • 130 gram spinazie
  • 100 ml water

Zoete aardappel noedels plantaardig recept van eetclean.nl

Bereiding:
1. Wel de cashewnoten in lauw warm water. Bij voorkeur 2 uurtjes maar als je dit vergeten bent kan het ook voor 10 minuten.
2. Schil de zoete aardappel en maak er met een spiralizer noedels van. Heb je geen spiralizer rasp de zoete aardappel dan in grove stukken. Snijd de champignons in plakjes.
3. Bak in een koekenpan de noedels in een scheutje olijfolie in ongeveer 7 min gaar. Meng de noten met 100 ml water in een blender tot een dikke saus.
4. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg ook de champignons toe en roer bak tot deze gaar zijn. Doe daarna de spinazie in de pan en laat deze kort mee bakken. Tot slot voeg je de noedels, basilicum en cashew saus toe. Verwarm het nog even mee en schep daarna op een bord.

Ik vind het leuk om jouw creatie terug te zien op social media. Vergeet niet om mij te taggen!
@emmyeetclean (Instagram) of @eetclean (Facebook)

IMG_4460

2 Comments

Laat een bericht achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015 - 2018. Created by Eetclean Powered by WordPress.